Milyen adatrepozitóriumot építsünk a kutatóknak?

2021 őszén elindult az ELKH Adatrepozitórium Projekt (ARP), melynek célja olyan új digitális infrastruktúra létrehozása, amely megoldást nyújt a kutatások során nagy mennyiségben keletkező adatok biztonságos tárolására, kezelésére és igény szerinti megosztására, megakadályozva ezzel az adatvesztést és az értékes gyűjtemények elkallódását.

A projektről bővebben itt tájékozódhat: https://elkh.org/hirek/elindult-a-nemzetkozi-kutatasi-infrastrukturakba-valo-bekapcsolodast-tamogato-elkh-adatrepozitorium-fejlesztese/

A projekt első fázisában on-line kérdőívvel felmérjük a kutatók jelenlegi adatekezelési, adattárolási és adatmegosztási gyakorlatát és ehhez kapcsolódó igényeit. Válaszai hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Önnek is tudjunk segíteni a kutatásai során létrejövő adatok tárolásában, kezelésében, megosztásában.

A válaszadás önkéntes, a válaszokat a Társadalomtudományi Kutatóközpont dolgozza fel, azokat csak összesítve, személyhez nem köthetően használja fel. Amennyiben a kérdőív végén megadja az emailcímét, személyesen is felkeressük konzultációs célból, személyre szabott tanácsadással.

A kérdőívet ezen a linken érheti el.

A kérdőív több blokkból áll, a kitöltés kb. 45 percet vesz igénybe. A válaszadás megszakítható és egy ideiglenes felhasználónév-jelszó megadásával később folytatható. Amennyiben kérdése, észrevétele merül fel a kérdőívvel vagy a projekttel kapcsolatban, keresse bizalommal a Társadalomtudományi Kutatóközpont Kutatási Dokumentációs Központját a kdk@tk.hu email címen!