Hírek

Adatok, kutatási gyűjtemények a Kutatóhálózatban

Szeretettel invitálunk mindenkit január 18-án 10.00 órára a Research Data Alliance konferenciájára, ahol a TK KDK egy projektje is bemutatkozik. Az online eseményen különböző tudományágak adatarchiválási projektjeiről hallhatunk, amelyek a Research Data Alliance Hungarian National Node (HRDA) szervezésében, az ELKH Titkárság anyagi támogatásából valósultak meg.

Projektasszisztens kerestetik

Projektasszisztens kerestetik

Pályázatot hirdetünk projektasszisztensi munkakör betöltésére a TK KDK-ba. Új kollégánk a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézettel és a Wigner Fizikai Kutatóközponttal közös Adatrepozitórium projektünkben fog dolgozni.

ELKH Adatrepozitórium fejlesztése

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) három kutatóhelye, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), a Társadalomtudományi Kutatóközpont (TK) és a Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) szakembereinek közreműködésében, az ELKH Titkárság támogatásával elindult az ELKH Adatrepozitórium létrehozására irányuló nagyszabású projekt. A hiánypótló új digitális infrastruktúra Magyarországon egyedülálló feltételeket teremt a kutatási adatok hosszú távú biztonságos tárolásához, kezeléséhez és megosztásához, ezzel biztosítva a nemzetközi kutatási infrastruktúrákba való bekapcsolódást.

Publikációs pályázat

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Kutatási Dokumentációs Központja (KDK) pályázatot hirdet „A KDK és a 20. Század Hangja Archívum társadalomtudományos anyagainak másodfelhasználási lehetőségei” címmel tudományos kutatók, valamint egyetemi és főiskolai hallgatók számára.

Gyakornoki program archívumainkban

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Kutatási Dokumentációs Központja (KDK), illetve KDK keretein belül, de önállóan működő 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhely társadalomtudományos BA és MA szakos hallgatókat fogad szakmai gyakorlatra.