Pályázatot írtunk ki leendő ARP nagykövetek részére

A KDK közreműködésével zajló ELKH Adatrepozitórium Platform (ARP) projekt pályázatot hirdet ARP nagykövet pozíciók betöltésére a kutatási hálózat dolgozói számára. 

A pályázati anyagokat 2023. március 22-ig várjuk elektronikus úton az arpnagykovet@tk.hu e-mail címre. A pályázaton a kutatási hálózat kutatói és kutatást támogató munkakörben dolgozó (pl. könyvtáros, informatikus, pályázati menedzser) munkatársai egyaránt indulhatnak, nem jelentkezhetnek azonban a projektben résztvevő három intézmény, a SZTAKI, a TK és a WIGNER dolgozói. 

A pályázat célja az ELKH ARP infrastruktúrájának használatba vétele, népszerűsítése és hosszú távú működésének biztosítása adatrepozitóriumi referensek képzése és támogatása révén. A nagykövetek a pályázatba bevont projektek, kutatások adatfelelőseiként az ELKH ARP szakembereivel együttműködve kialakítják az intézményük, kutatóközösségük kutatási adatai elhelyezésével kapcsolatos mechanizmusait és bevezetik kutatóközösségüket az adatrepozitórium használatába. A pályázat eredményeként létrejönnek a résztvevő intézmények, kutatócsoportok adatmenedzsment megoldásainak, módszereinek közös alapjai és új adatcsomagok kerülnek a repozitóriumba.

További információ az ARP honlapján: https://science-research-data.hu/hirek/arp-nagykoveteket-keresunk

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk az arpnagykovet@tk.hu e-mail címen.